Otkrivamo vam dve Net-Zero montažne kuće

Posvećen održivosti, Plant Prefab se udružio s kompanijom Koto Design kako bi stvorio 2 nova Net-Zero Living Homes-a. Modularne montažne kuće inspirisane skandinavskom arhitekturom, obuhvataju biofilan i održiv život.

montazne kuce

Koto dizajn sa sedištem u Britaniji , sa američkom kompanijom Plant Prefab , stvorili su dve nove kuće. Nose imena Piha ili dvorište, i Iksi ili prva, na finskom. Koriste se prirodni materijali i stvaraju prostori koji pojačavaju ljudska čula i pružaju mogućnost potpunog uronjanja u prirodu. Dizajn stvara jednostavne strukture koje maksimalno povećavaju svetlost i prostor. Projektovane uzimajući u obzir specifičnosti prirode, važnu skandinavsku vrednost, obe kuće povezuju njihove stanovnike sa otvorenim prostorom.

Montažne kuće

Za Pihu su karakteristična dva dvorišta dok Iksi preuzima skulpturalni konzol. Uz minimalnu količinu ugljenika, oba dizajna nude mnogo prostora za odvijanje života napolju i kao i maksimiziranje unakrsne ventilacije, što smanjuje potrebu za klimatizacijom.

Sledeći stroge standarde održivosti LivingHome 1 i 2 biće izgrađeni sa ultra efikasnim sistemima grejanja. Hlađenje, pametan nadzor energije, LED osvetljenje, reciklirana izolacija i protočni bojleri doprinose efikasnosti. Optimalno mesto za Koto i Plant odrediće njihov vlasnik, uzimajući u obzir faktore iz okruženja poput sunčeve svetlosti.

Cilj modularne montažne kuće je brži i isplativiji, prilagođen, visokokvalitetan, zdrav dom, uz istovremeno podsticanje održivog života. LivingHome 1 i 2 napravljeni su koristeći patentirani, hibridni sistem Plant Prefab za izgradnju montažne kuće. U stvari, uvođenjem modularnih jedinica i panela smanjuju se složenost i troškovi transporta i ugradnje, dok se povećava fleksibilnost dizajna. Da bi se smanjila količina ugrađenog ugljenika izbačenog tokom gradnje, sintetički materijali od cementa su zamenjeni proizvodima na bazi drveta.

Kontakt

Šta možemo učiniti za vas?

Želite li lični savet ili ponudu? Za sve vaše nedoumice dostupni smo telefonom.

Slobodno nas pozovite:

063 81 74 806


Ljudi od davnina žele da žive u mirnom domu bez zujanja. Mnogi su pokušali da promene stanove, gradove ili da izmisle nešto što će njihovo okruženje promeniti, ali ovi poduhvati nisu imali mnogo uspeha. Stvari su letele, zujale i nervoza u domu je rasla. Zato komarko nudi brzo i jednostavno rešenje koje ce Vas osloboditi nervoze i učiniti da Vaše noći budu ispunjene sanom i spokojom. Oslonite se na tim stručnjaka koji će Vam pomoći u odabiru i postavljanju sigurnih komarnika.