Hygge stil: Svetao i funkcionalan kućni dom

Još jedna promena koju smo ugradili u svoj svakodnevni život tokom poslednjeg meseca bilo je preseljenje kancelarije kući. I čini se da će ovo biti trend koji će ostati. Dakle, ako još uvek nemate prostor za rad u svom domu, vreme je da to isplanirate uz hygge stil.

Jedan od novih avangardnijih trendova dizajna enterijera ove godine je hygge stil. Ova vrsta dizajna rezultat je modernog pokreta sredinom 20. veka, kada su skandinavski dizajneri uveli funkcionalni i minimalistički aspekt u arhitekturu domova.

Savremeni dizajn
Savremeni dizajn

Ovaj inovativni stil zasnovan je na dobrobiti ljudi kroz jednostavno okruženje koje prenosi mir i spokoj. Stoga smatramo da ova vrsta organizacije i rasporeda elemenata može razviti vaše projekte i ideje na produktivan i ugodan način. Mi smo dali savet za 5 trendova koji će vas inspirisati kad je reč o uređenju enterijera.

Istorija švedskog dizajna

Bez obzira da li neko posmatra sjajno ukrašen nameštaj iz doba rokokoa (ranih 1700-ih) ili prikriveni gustavski stil koji je usledio kasnih 1700-ih. Švedski dizajn i danas odjekuje i ima široku privlačnost.

Gustavski period, čija zaostavština i danas utiče na savremeni dizajn, u najvećoj meri je posledica uticaja švedskog kralja Gustava III (1746-92), koji je majstore majstora iz Stokholmskog ceha usmerio da izrade bezvremenski nameštaj jednostavnim linijama i elegantnim stilom koji nastavlja da oduševljava i danas.

Švedski dizajn
Švedski dizajn

Rhonda Eleish i Edie van Breems iz kuće Eleish Van Breems u Vestportu proslavljaju se zbog stvaranja privlačne estetike u svom dizajnerskom uređenju enterijera.

Dok dizajniraju sve, od tradicionalnih do modernih prostora, hygge stil odavno je u skladu s njihovim ukusom. Nudi vlasnicima kuća načine da stvore bezvremenski i klasičan izgled. Od formalnih i seoskih švedskih antikviteta do podebljanog tekstila i modernih dodataka.

Mnogo je razloga za objašnjenje popularnosti hygge stila, od čega ni najmanje nije njegova sposobnost da se meša sa antikvitetima i modernim predmetima, kao i da se dobro veže za različite stilove dekora.

Švedska je i dalje međunarodno poznata kao lider inovativnih i hrabrih dizajna tekstila i prostirki.