Ocenjeno 5/5 Zvezdica
5/5

Zaštita vašeg doma od komaraca

Rolo komarnici odgovaraju svim tipovima okvira prozora, bilo da je u pitanju novoizgrađen objekat ili objekat u izvornom stanju.

BESPLATNA ugradnja na teritoriji Beograda

rolo-komarnik

Od čega Vas komarnici štite:

Mušica

Smrdibuba

Komaraca

Strljšena

Krpelja

Skakavaca

Leptira

Paukova

Mehanizam komarnika

Donji deo zaključavanja sa Click Clock-om

Klik-klak zaključavanje

Povratni kočioni sistem

Povratni kočioni sistem

Dve četke na kliznoj vodilici

Četkice na donjoj strani

Kako pravilno uzeti mere

Triput meri jednom seci

Merenje okvira i otvora vašeg prozora na prvi pogled može izgledati kao lak zadatak, ali u stvarnosti treba da budemo izuzetno oprezni tokom procesa merenja kako bismo dobili najpouzdanije krajnje mere.

Svaku stranu merite
na 3 mesta

Zadržite uvek
najmanju meru

Metar uvek treba da dodiruje ivice

Pomnožite mere za dobijanje kvadrature

1

Izmerite širinu otvora

Postavljamo metar na dno otvora i tačno merimo rastojanje od jednog do drugog kraja. Iako se često pretpostavlja da je samo ovaj korak dovoljan za merenje širine otvora, istina je da ovde ne treba stati sa merenjem. Ponavljamo potpuno istu proceduru po sredini i u gornjem delu kao što možete videti na slici.

2

Izmerite visinu otvora

Kako bismo pouzdano utvrdili visinu otvora, merimo opet tri puta. Prvo merimo visinu leve strane otvora od donje do gornje ivice zida. Potom ponavljamo proces, ovog puta mereći visinu srednjeg dela otvora. Da bismo obavili treće merenje visine otvora, merimo naposletku desnu stranu otvora, ponovo od donje do gornje ivice zida. Nakon što smo obavili sva tri merenja i zabeležili tri različite visine, zadržavamo najmanju meru kao tačnu visinu potrebnu za izradu komarnika. 

3

To je to!

Uspešno ste izmerili dimenzije Vašeg budućeg komarnika i spremni ste da napravite pordužbinu!

Kako naručiti komarnike?

1

Pozovite stručnjaka za besplatno merenje pozivom na +381 63 81 74 806 ili ostavljanjem zahteva na web stranici.

2

Majstor će uzeti mere kada Vama najviše bude odgovaralo i posavetovati Vas u odabiru dizajna.

3

Napravićemo rolo komarnike prema uzetim merama za 3-5 dana, a zatim ćemo ih besplatno isporučiti i ugraditi.

BESPLATNA ugradnja na teritoriji Beograda

5 od 5
5/5

Rolo komarnik

Rolo komarnici za zaštitu od insekata su najprikladniji za prozore protiv insekata. Rolo komarnici su veoma praktični jer zauzimaju malo mesta i ne utiču na funkcionalnost prozora i vrata.

Oslonite se na tim stručnjaka koji će Vam pomoći u odabiru i postavljanju sigurnih komarnika.

BESPLATNA ugradnja na teritoriji Beograda

Recenzije

Šta misle naši kupci?

Nenad Stanojevic
Nenad Stanojevic
Zadovoljan kupac

Zadovoljan kupac

Opširnije
Najbolja i najefikasnija montaža komarnika

Dolazak i preduzimanje mera za komarnik, dogovor oko cene i montaže, sama montaža, sve je urađeno profesionalno i veoma brzo.
Stevan Nesić
Stevan Nesić
Zadovoljan kupac

Zadovoljan kupac

Opširnije
Profesionalizam, brzina odgovora i kvalitet

Jako sam zadovoljan vasom uslugom. Rolo komarnici rade besprekorno. Nema vise komaraca i smrdibuba. Imate moju preporuku.
Aleksandra Popovska
Aleksandra Popovska
Zadovoljan kupac

Zadovoljan kupac

Opširnije
Izuzetno kvalitetan, praktičan i lagan za korišćenje

Komarnik pruža savršenu zaštitu od insekata bez zagušavanja prirodnog dnevnog svetla. Bravo sve preporuke za majstora i brzinu ugradnje.

Inovativnost i kvalitet

Otkrijte zašto je Komarko vodeći izbor u industriji rolo komarnika.

Ostali

Kvalitet proizvoda

Povoljna cena

Izuzetna korisnička podrška

Brza i besplatna ugradnja

Inovativne funkcionalnosti

Imate li pitanja o ugradnji komarnika?

Ako ne možete da pronađete odgovor koji tražite, slobodno nam se javite.

Svi proizvođači mreža za komarnike imaju atestirane proizvode i strogo kontrolisan proces proizvodnje, pa su tako i dimenzije otvora, na mrežama, proračunate da sprečavaju ulazak insekata, a da propuštaju vazduh. U pojedinim slučajevima komarnici ukoliko se prave u „uradi sam“ opciji mogu biti napravljeni od plastike čije su strune isuviše velikog preseka i time sprečiti pravilan protok vazduha. Svakako savetujemo pravilan izbor proizvođača.

Može, najjednostaviji način da se komarnik opere je sundjerom i krpom. A postupak skidanja komarnika je komplikovan. Komarnik može da se opere, napravljen je od materijala koji su otporni na vodu. Koristite blagu spunicu i vodu (izbegnite hemiju koja može nagizati materijal od kojeg je komarnik napravljen). Brisanje sa unutrašnje strane je lako, razvucite komarnik i pređite ga sapunicom pa suvom krpom. Lako i brzo će se osušiti. Što se tiče spoljašnje strane ponovite proces ukoliko možete prići komarniku, ukoliko je komarnik postavljen na velikoj visini mora se demontirati i obrisati na zemlji. Ukoliko je ovo vaš slučaj potražite savet naših montažera, jer otvaranje i skidanje kutije nije tako lak proces.

 

Komarnik se može naknadno ugraditi na spoljašnji deo stolarije. Pri ovom izboru treba imati na umu nekoliko parametara. Naknadnom ugradnjom kutija u kojoj je smeštena roletna ili komarnik dolazi u gornjem delu sa spoljašnje strane otvora. Obično je visine kutije od 15 do 20 cm (zavisi od dužine roletne tj, prostora u kome treba da se „namota“, debljina štoka i krila je oko 12 cm, što praktično znači da će te sa unutrašnje strane videti 3 – 8 cm kutije od roletne u gornjem delu prozora. Naravno u zavisnosti od tipa stolarije koju već imate ovo će biti više ili manje vidno. Drugo i ne manje važno jeste da cena roletne i komarnika ukoliko idu zajedno sa naručenim prozorom je jeftinija nego ukoliko se kupuju posebno. Takođe je i montaža skuplja (umesto jedne montaže plaćaće se dve jadna za montažu stolarije a jedna za montažu komarnika ili roletne). Naravno ove sugestije su predviđene za nove stanove gde sve ovo može da se blagovremeno predvidi, za sve one koji na staru stolariju dodaju roletnu ili komarnik ovo je jedina mogućnost.

 

U ponudi ima više vrsta komarnika. U zavisnosti od mesta montaže, prozor ili vrata, u zavisnosti od pristupačnosti možete odabrati vrstu komarnika.

Komarnici i roletne su sastavni deo prozora i obezbeđuju zaštitu od spoljnih uticaja u letnjim i zimskim danima. Oni se posebno naplaćuje kao dodatak prozoru koji se može staviti ili ne. Za komarnik i roletne je najlakše izračunati cenu jer se ona najčešće računa po kvadratu a gde je najmanja obračunska mera 1m2. Postoji nekoliko varijanti roletni i komarnika i u zavisnosti od toga koja se izabere formira se cena. Roletne se izradjuju od PVC ili aluminijumskog materijala u zavisnosti od cene i kvaliteta. Komarnici se dele na fiksne i rolo komarnike. Ukoliko prozor ima roletnu postoji mogućnost ugradnje komarnika u kutiju roletne što je i najkvalitetnija opcija. I na kraju postoji opcija komarnika za balkonska vrata u vidu plisa (harmonika) komarnika koji se bočno smakne u jednu stranu ili u vidu komarnika vrata pravljenih da se otvara na spolja.

Želite li lični savet ili ponudu?

Za sve vaše nedoumice dostupni smo telefonom. Komarko nudi brzo i jednostavno rešenje koje ce Vas osloboditi nervoze i učiniti da Vaše noći budu ispunjene sanom i spokojom.

BESPLATNA ugradnja na teritoriji Beograda