Luksuzni sladoled napravljen od insekata

Luksuzni sladoled bi mogao biti primamljiva poslastica, nakon dugog dana pod južnoafričkim suncem.

Ali da li biste mogli da uživate ako biste znali da je napravljena od bube? Gourmet Grubb, start-up sa sedištem u Cape gradu, nada se da će pomoću sladoleda upoznati javnost sa svetom jedenja insekata.

Njegov luksuzni sladoled koristi EntoMilk, mlečnu alternativu napravljenu mešanjem larvi tropskog insekta poznatog pod nazivom crna muva.

UN predviđaju da će svet morati da udvostruči proizvodnju hrane kako bi se prehranilo globalno stanovništvo do 2050. godine i dugo je promovisao uzgoj insekata kao održivi alternativni izvor proteina tradicionalnoj stoci.

Svi vole sladoled

Odlučili su da promene način na koji su insekti viđeni, proizvedeni i korišćeni u prehrambenoj industriji. Iako se procenjuje da će ljudi širom sveta probati preko 1.900 vrsta insekata, insekti tek treba da dostignu glavni tok zapadne kuhinje.

Ukusi luksuznog sladoleda uključuje čokoladu, puter od kikirikija i začine.

Ali ne radi se samo o ukusu, sladoled od insekata takođe je bogat hranjivim sastojcima. Pet puta ima više proteina nego mlečni proizvodi.

Prema UN-u, široko je prihvaćeno da insekti daju hranljive materije koje su uporedive sa mesom i ribom.

Insekti su po prirodi bogati masnoćama, proteinima i mineralima. Crna muva ima sadržaj proteina i masti uporediv sa govedinom i cinkom, gvožđem i kalcijumom.

Luksuzni sladoled je takođe bez laktoze i bez glutena, a za razliku od mleka ne sadrži ugljene hidrate ili šećere. Moramo pronaći alternative koje će biti u stanju da izdrže rastuću populaciju i stvore održivi i ekološki prihvatljiv poljoprivredni sistem. Jedini način na koji zaista može da napravi razliku i smanji pritisak tradicionalnih mlekara.

Ali znate ako ne volite insekte mi smo tu da vam pomognemo. Mi pomažemo da uživate u svom domu tokom toplih letnjih večeri. Kontaktirajte nas putem našeg obrasca koji se nalazi na ovoj stranici ili nas pozovite na sledeći broj telefona +381 63 8174 806 ili nam pošaljite e-mail na [email protected]